mountain snowboard guiding chamonix snowboard backcountry off-piste chamonix

maatwerk

Foto: Ronald Naar..., 'UIAGM,  berg gids
Foto: Ronald Naar

Onze maatwerk formule laat je toe om uw eigen off-piste avontuur samen te stellen in groep of individueel. We bieden totale flexibiliteit voor volledig maatwerk van een dag off-piste tot een expeditie of een week heliboarden, aangepast aan uw persoonlijk doel en niveau, van beginner tot expert!  

Contacteer ons met uw ideëen! U hebt ook de keuze uit een formule met of zonderaccommodatie.

Dit garandeert een heel persoonlijke service en kan aangepast worden naar gelang weer, sneeuwcondities en niveau van de klant.

Beleef samen met ons een van de volgende avonturen....

Foto: Kurt de Boeck..., ' alpinisme,  ski
Foto: Kurt de Boeck

Heli-Boarden
Heb je een onstilbare honger voor verse poeder. Dan is heli-boarden wat voor jou!In een helicopter over de besneeuwde toppen scheren, op de top uitstappen en dan  over maagdelijke sneeuw afdalen.Wat een geweldige ervaring!

Startplaatsen zijn Italië en Zwitserland, beide op 20 minuten rijden van Chamonix. Met de helicopter kom je in elke afgelegen hoek van de Alpen in luttele minuten, dit garandeerd absoluut avontuur op zeer afgelegen plaatsen.

De prijs voor een helidrop is voor een volle helicopter, dus overtuig je vrienden om mee te gaan en de kosten te delen.

Prijzen vanaf 160 euros per persoon per drop

Niveau
Om aan de helidrops deel te nemen heb je een niveau nodig van de betere gevorderde boarder: off-piste ervaring en beheersen zwarte pistes. Heb je twijfels over je niveau en je hebt geen tijd voor één van onze weken probeer dan een dag freeriden, toeren of backcountry met ons.

Foto: Lars Vanhaelewy..., ' ski touring,  Vallee Blanche
Foto: Lars Vanhaelewyck

Toeren
Het ultieme buiten de piste avontuur: na een spectaculaire wandeling door “winterwonderland”, stoppen we voor eten op de top terwijl we van het prachtige uitzicht genieten voor we een prachtige afdaling in een andere vallei maken en dit over verse, maagdelijke sneeuw! Proef het genoegen van een beklimming en het vanaf de top over verse sneeuw af te dalen tot in de vallei waar een welverdiend biertje staat te wachten. 

Klimtijd kan varieren van 15 minuten tot meerdere uren afhankelijk van de sneeuwcondities en fitness niveau van de groep. Door de grote hoogteverschillen van onze afdalingen kunnen we alle soorten sneeuw ervaren: van poeder tot ijs. Daarom is is het beheersen van je board op alle terreinen een noodzakelijkheid. Onze gidsen  weten waar de beste sneeuw te vinden is en hoe er naar toe te brengen zodat wij een maximum aan verse sporen in de poeder kunnen achterlaten!

De inspanning van het omhoog stappen wordt ruimschoots gecompenseerd door het zicht op de ongerepte sneeuw vanaf de top!

Je leert ook de noodzakelijke technieken om met lawinenveiligheidsmateriaal, sneeuwschoenen, stijgijzersen gletsjerveiligheidsmateriaal om te gaan. 

Zowel in een weekcursus in en rond de Chamonixvallei, een ééndagstrip of de fameuze Haute Route tussen Chamonix en Zermatt toeren met ons is een onvergetelijke belevenis.

Foto: Ronald Naar..., ' off piste, off-piste
Foto: Ronald Naar

Mont Blanc 
Op de Mont Blanc klimmen en neerkijken op gehele Alpen en dan meer dan 3000 m afskien naar de vallei, de trip van je leven! Het feit dat afdalen van de hoogste top van de Alpen mogelijk is maakt het tot de ultieme uitdaging voor menige snowboard fanaat.

Alhoewel de beklimming in klimmerstermen niet moeilijk te noemen is mag de Mont Blanc toch niet als gemakkelijk beoordeeld worden omdat hij een goede conditie vereist.  Het is noodzakelijk om een uitstekende buiten piste snowboarder te zijn met toerervaring en de vaardigheid om elk type van sneeuw te beheersen op deze ultieme afdaling. 

De grootste moeilijkheid van de beklimming van de Mont Blanc ligt in het verminderde prestatievermogen door de grote hoogte. Daarom heeft deze cursus een voorbereidingperiode van 4 dagen. We zullen genieten van de fantastische toertochten in de Chamonixvallei en een nacht doorbrengen in een berghut om de nodige acclimatisatie te verkrijgen. We zullen evenzo lawine en gletsjer veiligheidskennis opfrissen en ook uw buiten piste techniek.

Ook geeft deze zesdaagse periode ons de nodige flexabiliteit om de planning aan de weersomstandigheden aan te passen en zo maximale kans op succes te garanderen.

Om maximale flexibiliteit en veiligheid te garanderen is er op de topdag 1 berggids voor 2 deelnemers.

..., ' backcountry,  guiding

Safety Courses

Avalanche Awareness
Alhoewel deze cursus geen vervanging voor de kennis en ervaring van een berggids is, is hij ideal voor iedereen die een basiskennis van lawinekunde wil om eventueel lawinegevaar te herkennen.  Lawinengevaar inschatten behandeld: weerhistoriek,wind-en temperatuurverloop, hoek en expositie van de helling, terreinvormen en lagering van de sneeuw. Het gebruik van pieps, sneeuwschop en sonde en verschillende reddingsscenarios voor het redden van slachtoffers. De relevante eerste hulp technieken worden ook aangeleerd. 

Veiligheid op de gletsjer 
Deze cursus is ideaal voor hen die buiten pist gaan toeren in het hooggebergte waar je geconfronteerd wordt met de gevaren van gletsjers en seracs. Deze eendagscursus behelst: het terrein kunnen inschatten ten einde spleten te vermijden, touwgebruik om veilig op de gletsjer te gaan, zowel te voet als met skis/snowshoes, en het leren van reddingstechnieken in verschillende omstandigheden.


..., ' mont blanc,  cursus

Groepsgrootte
Afhankelijk van de gekozen activiteit

Veiligheid in het hooggebergte
Onze bedoeling is iedereen een fantastische off-piste week te bezorgen. Dit altijd met maximale nadruk op veiligheid van allen. Doch avontuurlijke sporten in het hooggebergte kunnen gevaarlijk zijn. Dit gevaar kan nooit volledig worden uitgesloten maar kan tot een minimum herleidt worden door begeleiding en instructie van ervaren en professionele berggidsen